Νέες πιέσεις στο δολάριο από παρέμβαση Σόρος

Ξανά πάνω από τα 99 σεντς έναντι του δολαρίου διαπραγματεύεται το ευρώ, καθώς τη χθεσινή άνοδο στη Wall Street επισκίασαν οι ανησυχίες για τη δυναμική ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και οι εκτιμήσεις του Σόρος για δραματική υποχώρηση του δολαρίου κατά 1/3 στα επόμενα χρόνια.

Σταθερά πάνω από τα 99 σεντς διαπραγματεύεται το ευρώ, με το Σόρος να κάνει εκτιμήσεις για περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου. Την πτωτική πορεία του αμερικανικού νομίσματος δεν κατόρθωσε να ανακόψει ούτε και η χθεσινή άνοδος στη Wall Street.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Τζώρτζ Σόρος φέρεται να δήλωσε ότι δεν θεωρεί απίθανο το δολάριο να χάσει το ένα τρίτο της αξίας του στα επόμενα χρόνια.

Ύστερα από χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, η τάση όσον αφορά στο δολάριο φαίνεται να έχει αντιστραφεί. Ο Σόρος μάλιστα επισημαίνει ότι η απροθυμία της κυβέρνησης Μπους να στηρίξει το αμερικανικό νόμισμα επιτείνει ακόμη περισσότερο το αρνητικό κλίμα για το δολάριο.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 99,30 σεντς έναντι του δολαρίου, το οποίο μάλιστα υποχωρεί και έναντι του γεν, στα 119,44 , ενώ οι απώλειές του έναντι του ιαπωνικού νομίσματος για το μήνα ανέρχονται στο 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v