Υποχωρεί το δολάριο παρά την εκτίναξη του GDP

Η εκτίναξη του αμερικανικού ΑΕΠ για το α΄ τρίμηνο (στο 6,1%) δεν καταφέρνει να δώσει στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα, το οποίο γλιστρά προς το 1:1. Δυσμενές χαρακτηρίζουν το περιβάλλον για το αμερικανικό νόμισμα αναλυτές, χωρίς να αποκλείουν περαιτέρω πτώση στο γ΄ τρίμηνο.

Τα θετικότερα του αναμενομένου στοιχεία για το αμερικανικό GDP δεν κατάφεραν να δώσουν στο δολάριο ενίσχυση, ώστε να κρατηθεί στα 98 σεντς έναντι του ευρώ.

Αυτή την ώρα το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στα 98,66 σεντς, ενισχυμένο από το γενικότερα δυσμενές κλίμα για το αμερικανικό νόμισμα. Αρνητική επιρροή ασκεί και το λογιστικό σκάνδαλο ύψους 3,8 δισ. δολ. της εταιρίας Worldcom, που ανοίγει νέα πληγή στην ”εταιρική εμπιστοσύνη”.

”Οι αβεβαιότητα για την ανάκαμψη στις ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει το δολάριο σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα το γ΄ τρίμηνο” σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος ισοτιμιών BNP Paribas.

Ελαφριά υποχώρηση παρουσιάζει την τελευταία ώρα το δολάριο έναντι του γεν, κινούμενο στο επίπεδο των 119,76 γεν, έναντι των 119,96, όπου βρισκόταν νωρίτερα, ενώ 1 ευρώ αγοράζει τώρα 117,80 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v