Σταθερά κοντά στο 1:1 το ευρώ έναντι του δολαρίου

Νέες απώλειες καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, το οποίο συνεχίζει ” το στοίχημα” για την επίτευξη της ισοτιμίας 1:1 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς φουντώνουν οι ανησυχίες για τις λογιστικές ατασθαλίες των εταιριών.

Μέσα στην εβδομάδα βλέπουν οι αναλυτές το ευρωπαϊκό νόμισμα να επιτυγχάνει το 1:1 έναντι του δολαρίου, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για τα λογιστικά σκάνδαλα, καθώς και για νέα τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ την 4η Ιουλίου.

Το ευρώ ενισχύθηκε κοντά στα 99,40, αφού προηγουμένως είχε ανέλθει και στα 99,70. Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι εάν συνεχιστούν οι αρνητικές ειδήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ευρώ δεν έχει κανένα εμπόδιο να βρεθεί σύντομα στα 1,10 έναντι του δολαρίου.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε η παρέμβαση της Fed αλλά και της EKT προκειμένου να ενισχύσουν το αμερικανικό νόμισμα στην αγορά. Επιπλέον, σημαντική αναμένεται η επίδραση της ανακοίνωσης των στοιχείων σχετικά με τη μεταποίηση, τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Από την πλευρά του το γεν ενισχύεται εκ νέου έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 119,38, με την πιθανότητα μιας νέας παρέμβασης της BoJ είτε με τη βοήθεια άλλων κεντρικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v