Υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία από τη μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης τόνωσαν το αμερικανικό νόμισμα. Μικρή άνοδο καταγράφει το γεν έναντι δολαρίου και ευρώ.

Υποχώρηση έναντι του δολαρίου καταγράφει το ευρώ, αποδυναμωμένο από τα μακροοικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης για τη μεταποιητική δραστηριότητα, που εμφανίστηκαν, για τον Ιούνιο, κατώτερα των προβλέψεων στο 51,8, αλλά και από τα θετικότερα του αναμενομένου στοιχεία από τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

”Αν το κλίμα αυτό συνεχιστεί”, τονίζουν αναλυτές, ”το δολάριο μπορεί να ανακάμψει ουσιαστικά, αλλιώς, χρειάζεται μόνο μια πτώση 100 μονάδων στις αγορές και το ευρώ θα αγγίξει το 1:1.” Αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 98,75 σεντς.

Χαμηλότερα κινείται το ευρώ και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 118,47 γεν, έναντι της προηγούμενης τιμής των 118,76 γεν, ενώ στο επίπεδο των 119,85-90 γεν σταθεροποιείται το δολάριο, με την πιθανότητα νέας παρέμβασης της Κεντρικής Ιαπωνικής Τράπεζας να παραμένει ζωντανή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v