Κοντά στα 98 σεντς το ευρώ

Περιορίζει τις απώλειές του έναντι του δολαρίου το ευρωπαϊκό νόμισμα, παρά τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η ΕΚΤ θα αφήσει ως έχουν τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Για τέταρτη ημέρα υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, περιορίζοντας ωστόσο τις απώλειές του, αν και έκαναν την εμφάνισή τους νέες ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης δεν επιδεικνύει μέχρι στιγμής σημάδια ισχυρής ανάκαμψης, στοιχείο που ενισχύεται και από τις τελευταίες οικονομικές αναφορές.

Ήδη, ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέραρντ Σρέντερ, τόνισε ότι τα αποτέλεσμα της ανεργίας στη Γερμανία για τον Ιούνιο, θα πλήξουν την αισιοδοξία επενδυτών και αναλυτών της αγοράς, εκτιμώντας ότι το ποσοστό της ανεργίας θα καταγράψει άνοδο.

Το ευρώ κατόρθωσε να ανακάμψει κοντά στα 98 σεντς έναντι του δολαρίου, από το προηγούμενο χαμηλό των 97,50 σεντς. Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει και έναντι του γεν, στα 117,42.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v