Σταθερή η ενίσχυση του δολαρίου

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΚΤ, Ντουίζενμπεργκ στις δηλώσεις του διευθυντή του ΔΝΤ για πιθανή παρέμβαση υπέρ του δολαρίου εάν συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει να ενισχύει τα κέρδη του.

Συνεχίζει την άνοδο του το δολάριο έναντι του ευρώ, ύστερα και από τις δηλώσεις του διευθυντή του ΔΝΤ για πιθανή παρέμβαση του οργανισμού εάν το δολάριο συνεχίσει την πτωτική πορεία. Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΚΤ, Βιμ Ντουίζενμπεργκ, ο οποίος αντιτάχθηκε στη ”στενή” συνεργασία των κεντρικών τραπεζών.

Στα 97,25 σεντς διαμορφώνεται πλέον η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα και από τις δηλώσεις του διευθυντή του ΔΝΤ, Χερστ Κέλερ, για πιθανή παρέμβαση στήριξης του δολαρίου, εάν αυτό συνεχίσει την πτωτική του πορεία.

Από την πλευρά του ο Βιμ Ντουίζενμπεργκ, εμφανίστηκε αντίθετος στην ολοένα και αυξανόμενη στενή συνεργασία των κεντρικών τραπεζών όσον αφορά στη νομισματική πολιτική. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι το ισχύον καθεστώς συνεργασίας με τις άλλες κεντρικές τράπεζες, και κυρίως με τη Fed, παραμένει σημαντικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v