Νέα προσπάθεια για το 1:1 από το ευρώ

Νέα ανοδική πορεία καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, το οποίο δεν κατορθώνει να ενισχυθεί ούτε και από τις έντονες φημολογίες για παρέμβαση στήριξης από την BoJ.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται για άλλη μια φορά το ευρώ έναντι της απόλυτης ισοτιμίας με το δολάριο, σκαρφαλώνοντας στα 99,55 σεντς. Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει απώλειες και έναντι του γεν, παρά τις φήμες για παρέμβαση της BoJ.

Ωστόσο, αναλυτής της Standard & Poor’s σχολιάζει ότι πρόκειται περισσότερο για ”τεχνική” άνοδος του ευρώ , επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επικεντρωθεί στο γεν, εξαιτίας του έντονου παρασκηνίου σχετικά με παρέμβαση ή όχι της BoJ.

Από την πλευρά του, ο Έρνστ Βέλτεκε, πρόεδρος της Bundesbank, προειδοποίησε ότι δεν είναι ευδιάκριτο αυτή τη στιγμή εάν η άνοδος του ενιαίου νομίσματος κοντά στην απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο θα συνεχιστεί και για πόσο διάστημα.

Στα 118,04 διαμορφώνεται το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, με τους παρατηρητές της αγοράς να σχολιάζουν ότι ακόμη και αν παρέμβει η BoJ, θα κατορθώσει να δώσει μικρή μόλις ώθηση στο δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v