Νέες λογιστικές αλχημείες πιέζουν το δολάριο

Πάνω από τα 98 σεντς οδηγεί το ευρωπαϊκό νόμισμα η πτωτική πορεία των futures στη Wall Street, καθώς τα νέα από τη φαρμακευτική Merck αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για τη λογιστική διαφάνεια. Εξάλλου, η ανοδική κίνηση του γεν αναμένεται να επισύρει τη στήριξη του δολαρίου εκ μέρους της Bank of Japan, στο επίπεδο των 118,5 γεν.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται σε σχέση με τη Παρασκευή το ευρώ, αφού από τα 97,5 σεντς, 1 ευρωπαϊκό νόμισμα αγοράζει αυτή την ώρα 98,6 σεντς.

Η νέα αποκάλυψη για ”φούσκωμα εσόδων” από τη φαρμακευτική Merck, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες γύρω από τη διαφάνεια στις λογιστικές καταστάσεις και πίεσε το αμερικανικό νόμισμα, καθώς τα futures της Wall ακολουθούν την κατιούσα.

Τον κύκλο ανόδου και έναντι του γεν φαίνεται να ολοκληρώνει το πρωινό της Δευτέρας το δολάριο, ως απόρροια των δηλώσεων του ιάπωνα υπουργού οικονομικών, ο οποίος δήλωσε πως το δολάριο θα καταγράψει περαιτέρω πτώση. Στα 118,79 γεν διαμορφώνεται τώρα η ισοτιμία, ενώ ”θέμα χρόνου” εκτιμούν οι αναλυτές τη νέα παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία αναμένεται στο επίπεδο των 118,5 γεν.

Σε οριακή μεταβολή παρασύρεται από το δολάριο και το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και κινείται στο επίπεδο των 117,14 γεν, έναντι των 117,19 νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v