Στον άξονα των 99 σέντς κινείται το ευρώ

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα το ευρώ, το οποίο διαπραγματεύται μεταξύ 98,70 - 98,99 σεντς από το επίπεδο 98,90 σεντς χθες το βράδυ. Την περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ ”φρενάρει” η αναπροσαρμογή της σύνθεσης του δείκτη S&P 500.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα το ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύται σήμερα μεταξύ 98,70-98,99 σεντς από το επίπεδο των 0,9890 δολαρίων που ήταν αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Η χαμηλότερη τιμή που κατέγραψε σήμερα το ευρώ ήταν τα 0,9869 δολάρια, ενώ από την αρχή του έτους το ευρώ εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 10%. Η ενίσχυση του δολαρίου περιορίζεται από το εξαιρετικά δυσμενές χρηματιστηριακό κλίμα στις ΗΠΑ, καθώς διατηρείται η ανησυχία για τις λογιστικές πρακτικές που έχουν ακολουθήσει αμερικανικές επιχειρήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι ο δείκτης S&P 500 παρουσίασε χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία υποχώρηση από το Σεπτέμβριο του 2001.

Η διατήρηση της ανοδικής πορείας του ευρώ περιορίζεται από την

αναπροσαρμογή της σύνθεσης του δείκτη S&P 500 που είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο από το δείκτη των μετοχών των ολλανδικών εταιριών Unilever NV και Royal Dutch Petroleum.

Αρνητικά επηρεάζει το ευρωπαϊκό νόμισμα είδηση ότι η γερμανική αντασφαλιστική εταιρία Munich Re θα χρηματοδοτήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ με το ποσό των δύο δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί τέλος ότι η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώθηκε στα 98,73 σεντς έναντι 98,36 σεντς χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v