Σε χαμηλά 10 μηνών η ισοτιμία δολαρίου - γεν

Οι λογιστικές αλχημείες και η αρνητική πορεία της Wall Street πιέζουν το δολάριο, το οποίο υποχωρεί τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γεν, η σχέση ισοτιμίας του οποίου με το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται σε χαμηλά 10 μηνών περίπου.

Τάσεις υποχώρησης εμφανίζει το δολάριο τόσο έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος όσο και σε σχέση με το γεν, η ισοτιμία έναντι του οποίου βρίσκεται σε χαμηλά 10 μηνών περίπου.

Κύκλοι της αγοράς απέδιδαν τις παραπάνω πιέσεις στα συνεχόμενα λογιστικά σκάνδαλα που πλήττουν τις ΗΠΑ, και στη συνακόλουθη ανασφάλεια που βιώνουν οι επενδυτές.

Εξάλλου σημαίνοντα ρόλο στην ενδυνάμωση του ευρώ, θεωρείται πως διαδραματίζει και η αρνητική πορεία της Wall Street αλλά και οι ανησυχίες των επενδυτών για τις ανακοινώσεις των εταιριών, εν όψει των οικονομικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται πάντως, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η παρέμβαση της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος, αφού το ασθενές δολάριο πλήττει σημαντικά τις ιαπωνικές εξαγωγές.

Ο Ιάπωνας υπουργός των οικονομικών μάλιστα είχε καταστήσει σαφές πως επιθυμεί την ισοτιμία δολαρίου - γεν να διαμορφωθεί πέριξ των 125 – 130 γεν.

Στα 99,57 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 116 γεν διαμορφώνεται η σχέση δολαρίου - γεν.

Στο μεταξύ στα 115 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v