Περιορίζει ελαφρώς τις απώλειες το δολάριο

Οι χθεσινές ισχυρότερες επιδόσεις των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών βοήθησαν το δολάριο να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του. Η ισοτιμία όμως του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα εξακολουθεί να κυμαίνεται πάνω από το ”ένα προς ένα”.

Οι χθεσινές ισχυρότερες επιδόσεις των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών βοήθησαν το δολάριο να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του. Η ισοτιμία όμως του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα εξακολουθεί να κυμαίνεται πάνω από το ”ένα προς ένα” κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0070 έναντι 1,0050 δολάρια, το μεσημέρι και 1,0066 δολάρια χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 1,0064 δολάρια ανά ευρώ.

Παράλληλα η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 117,78 γεν ανά ευρώ, έναντι 117,50 γεν ανά ευρώ το πρωί και 117,11 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,27 γεν, έναντι 116,69 γεν το πρωί και 116,30 γεν χθες.

Τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη που ανακοίνωσαν αμερικανικές εταιρίες ενίσχυσαν τη ζήτηση για αμερικανικές μετοχές και για το νόμισμα που απαιτείται για την αγορά τους. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς το 90% των εταιριών του δείκτη S&P 500 που προέβησαν χθες σε ανακοινώσεις κερδοφορίας ήταν εντός των προβλέψεων ή καλύτερες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v