Σταθερό το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σταθεροποιημένη εμφανίζεται η ισοτιμία δολαρίου ευρώ, με τη σχέση τους να διατηρείται πάνω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, η ισοτιμία του οποίου διατηρείται σταθερή σε σχέση με το δολάριο.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στο 1,0065, ύστερα και από την ενίσχυση που παρουσίασε το τελευταίο χρονικό διάστημα το ευρώ και την διαμόρφωση της σχέσης τους πάνω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας.

Αναλυτές της αγοράς προσδοκούσαν ενίσχυση της ”θέσης” του δολαρίου, ύστερα από την αισιοδοξία που εξέφρασε ο Αλ. Γκρινσπαν για την αμερικανική οικονομία και την ανακοίνωση θετικών εταιρικών νέων από κολοσσούς του μεγέθους της Citigroup και της General Motors.

Ανάλογες τάσεις εμφανίζει και η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα, αν και όπως επισημαίνεται εμφατικά από τους αναλυτές, η βραχυχρόνια ισοτιμία αναμένεται να μεταβληθεί με την παρέμβαση της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας (BoJ), η οποία θα κινηθεί προς ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος.

Στον ίδιο τόνο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διοικητή της BoJ, οποίος θεωρεί δεδομένο πως η υφιστάμενη αδυναμία του δολαρίου δεν θα συνεχιστεί επί μακρόν, ιδιαίτερα όσο πλήττονται οι εξαγωγές ιαπωνικών προϊόντων.

Ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 117, ενώ στα 116 διαμορφώνεται η ισοτιμία του δολαρίου με το γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v