Σε χαμηλά 2 ½ ετών περίπου το δολάριο έναντι ευρώ

Σε χαμηλά 2 ½ ετών περίπου υποχωρεί το δολάριο, έναντι του ευρώ, ύστερα από τη νέα πτώση των αμερικανικών αγορών και την αδυναμία της Wall να εκμεταλλευθεί τα θετικά εταιρικά νέα. Αρνητικά επέδρασαν και οι προβλέψεις των Microsoft, Sun Microelectronics.

Σε χαμηλά 2 ½ ετών περίπου κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ύστερα από την νέα πτώση που σημείωσε το αμερικανικό νόμισμα έναντι της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας.

Στα 1,0160 περίπου διαμορφώνεται η σχέση των δύο νομισμάτων, ύστερα από τις νέες πιέσεις που δέχθηκε η Wall Street αλλά και εξαιτίας των ανησυχιών που προκάλεσαν στους επενδυτές, η πρόβλεψη της Microsoft για την πορεία της αγοράς υπολογιστών το υπόλοιπο του έτους αλλά και της Sun Microsystems, που προέβλεψε μείωση των εσόδων της κατά 10 – 15%.

Παράλληλα με ”κομμένη την ανάσα” αναμένουν οι αναλυτές την ανακοίνωση της πορείας του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ, για το μήνα Ιούνιο, προεξοφλώντας παράλληλα την διεύρυνση του ελλείμματος.

Την πτωτική πορεία επέτειναν οι αθρόες πωλήσεις του αμερικανικού νομίσματος, στις οποίες προέβησαν οι επενδυτές, φοβούμενοι περαιτέρω υποχώρηση της ισοτιμίας του έναντι του ευρώ, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές.

Εξάλλου, ενισχύεται και το γεν έναντι του δολαρίου, παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενη παρέμβαση της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας, για την αποκλιμάκωση της πίεσης στο αμερικανικό νόμισμα.

Σε χαμηλά δύο ετών βρίσκεται η ισοτιμία δολαρίου – στερλίνας, διαμορφούμενη στο 1,583, ενώ πτωτικά κινείται και έναντι του ελβετικού φράγκου.

Στα 115 διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν, ενώ σταθερά κινείται το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 117 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v