Η Ιαπωνία ”φρενάρει” την άνοδο του γεν

Η αποφασιστικότητα της Ιαπωνίας να ”φρενάρει” την ενίσχυση του γεν, ενισχύει το αμερικανικό νόμισμα. Το γεν υποχωρεί σήμερα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, τόσο έναντι του δολαρίου, όσο και έναντι του ευρώ. Στα 1,0060 ευρώ/ δολάριο.

Η αποφασιστικότητα της Ιαπωνίας να ”φρενάρει” την ενίσχυση του γεν, ενισχύει το αμερικανικό νόμισμα. Το γεν υποχωρεί σήμερα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, τόσο έναντι του δολαρίου, όσο και έναντι του ευρώ, μετά τις δηλώσεις του ιάπωνα υπουργού Οικονομίας ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε μαζικές πωλήσεις εγχώριου νομίσματος προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών.

Το απόγευμα η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 116,16 γεν, έναντι 115,84 που ήταν την Παρασκευή στην αγορά της Νέας Υόρκης και ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με τα πρωινά του επίπεδα των 116,43. Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 117,44.

Αξίζει να σμειωθεί ότι η Ιαπωνία έχει από τις 22 Μαίου προβεί σε πωλήσεις γεν, ύψους 33 δισ. δολαρίων, αλλά δεν έχει καταφέρει να ανακόψει την άνοδό του, με αποκορύφωμα την περασμένη εβδομάδα όπου άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών.

Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο διαμορφώνεται στα 1,0060 δολάρια από 1,0230 που ήταν την περασμένη Παρασκευή, όταν το ευρώ εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v