Ο ”επαναπατρισμός” κεφαλαίων ευνοεί το δολάριο

Ο επαναπατρισμός αμερικανικών κεφαλαίων και η συνεπακόλουθη αύξηση της ζήτησης για αμερικανικές μετοχές, ενισχύει και σήμερα το αμερικανικό δολάριο. Η ισοτιμία δολαρίου- γεν διαμορφώνεται κάτω από τα επίπεδα της απόλυτης ισοτιμίας.

Κάτω από τα επίπεδα της απόλυτης ισοτιμίας του με το δολάριο υποχώρησε το ευρώ, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά έξι μηνών. Ο επαναπατρισμός αμερικανικών κεφαλαίων και η συνεπακόλουθη αύξηση της ζήτησης για αμερικανικές μετοχές, ενισχύει και σήμερα το αμερικανικό δολάριο. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 99,075 σεντς από 99,38, το πρωί και 1,0090 δολ., χθες το βράδυ.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, τον τελευταίο καιρό η πορεία του αμερικανικού νομίσματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές. Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο, η σημερινή ενίσχυση του δολαρίου εκτιμάται ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επαναπατρισμό αμερικανικών κεφαλαίων. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι το δολάριο θα ενισχυθεί περαιτέρω έναντι του ευρώ, αφού αναμένεται βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος, με την ισοτιμία ευρώ- δολαρίου να πέφτει ακόμη και κάτω από τα 99 σεντς.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται και έναντι του γεν, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 117,4 γεν από 116,28 χθες. Να υπενθυμίσουμε ότι το δολάριο έφτασε να υποχωρεί ακόμη και κάτω από τα 116 γεν, για να ανακάμψει μετά τις δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού οικονομίας, ότι ”ή κυβέρνηση προτίθεται να ανακόψει την ανοδική πορεία του ιαπωνικού νομίσματος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v