”Στριφογυρνά” στην απόλυτη ισοτιμία το ευρώ

Οι πωλήσεις ιαπωνικών τίτλων και γεν από τους αμερικανούς επενδυτές, οδήγησαν την πτώση της ισοτιμίας του γεν, έναντι του δολαρίου σε χαμηλά 4 μηνών, ενώ στον άξονα της απόλυτης ιοστιμίας κινείται η σχέση ευρώ - δολαρίου.

Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε το γεν έναντι του δολαρίου, αφού οι αμερικανοί επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις ιαπωνικών τίτλων και γεν, για να τοποθετηθούν σε εγχώρια ομόλογα και δολάρια, ώστε να μειώσουν το περιθώριο κινδύνου, σύμφωνα με αναλυτές.

Ο ”επαναπατρισμός” των αμερικανικών κεφαλαίων οφείλεται εν πολλοίς στον κίνδυνο περαιτέρω πτώσης των ιαπωνικών μετοχών και στην παρεπόμενη ανησυχία των επενδυτών.

Σε σταθερά επίπεδα, πέριξ της απόλυτης ισοτιμίας, κινείται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – ευρώ, αν και κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως η μακροχρόνια τάση αναδεικνύει ισχυροποίηση της κοινής ευρωπαϊκής μονάδας, έναντι του ”πράσινου νομίσματος”.

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να διαδραματίσει και η πορεία των αμερικανικών αγορών, ιδιαίτερα αν συνεχίσει να ”ματώνει” έτσι.

Στον άξονα των 0,99 – 1005 κινείται η ισοτιμία δολαρίου – ευρώ, ενώ πάνω από τα 117 κινείται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

Στα 117 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v