Πτωτικά το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Το αρνητικό κλίμα των χρηματιστηρίων στη Νέα Υόρκη, εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, του οποίου η ισοτιμία υποχωρεί έναντι των κυριοτέρων ανταγωνιστών του. Στα 0,992 δολάρια η ισοτιμία ευρώ/ γεν.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει σήμερα το ευρώ, στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας με το αμερικανικό νόμισμα. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται μεταξύ 0,986 – 0,99 δολαρίων, από το επίπεδο των 0,997 δολαρίων που ήταν αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κινείται στα 0,992 δολάρια.

Η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 0,993 δολ. Η πτώση του δολαρίου συνδέεται με την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών. Όπως αποδείχθηκε κατά τις τελευταίες εβδομάδες, το αμερικανικό νόμισμα ακολουθεί πορεία παράλληλη με αυτή των αμερικανικών χρηματιστηρίων και έτσι η σημερινή εξασθένησή του υποδηλώνει την κάμψη της ζήτησης που εκδηλώνεται στη Wall Street. Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, το ευρώ ενδέχεται να ξεπεράσει εκ νέου την απόλυτη ισοτιμία του με το δολάριο.

Πτωτικά κινείται το δολάριο και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος. Ειδικότερα η ισοτιμία ορίζεται στα 116,16 γεν, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με τα χθεσινά του επίπεδα (117,54 γεν) αλλά και σε σχέση με τα πρωινά, όταν διατηρούνταν πάνω από τα 117 γεν. Η σημερινή ενίσχυση του γεν οφείλεται στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και θέλουν το ιαπωνικό εμπορικό πλεόνασμα να διευρύνεται τον Ιούνιο στα 1,12 τρις. γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v