Φλερτάρει ξανά την απόλυτη ισοτιμία το ευρώ

Υποχωρεί το δολάριο τόσο έναντι του γεν όσο και έναντι του ευρώ, με τη σχέση ανταλλαγής τους να κινείται ξανά πέριξ της απόλυτης ισοτιμίας, καθώς οι επενδυτές φέρεται να μην ικανοποιούνται από την πορεία της Wall.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ με τη σχέση ανταλλαγής τους να κινείται πέριξ του επιπέδου της απόλυτης ισοτιμίας, ενώ η εκ νέου διάσπασή του είναι ”θέμα χρόνου”, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών.

Το χθεσινό rebound των αμερικανικών μετοχών δεν καθησύχασε τους επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν περισσότερα εχέγγυα για να επανακτήσουν την ”πίστη τους” στην επιχειρηματική αξιοπιστία, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Αμερικανικοί κύκλοι της αγοράς σχολίαζαν σχετικώς πως τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Wall Street δεν έχουν επιλυθεί ακόμα, εξέλιξη που δημιουργεί προβλήματα και στο νόμισμα της χώρας.

Πτωτικά κινείται το δολάριο και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, αφού οι επενδυτές φαίνεται να πωλούν δολάρια για να αγοράσουν γεν, θεωρώντας πως το τελευταίο ενέχει περαιτέρω περιθώρια ανόδου. Άλλωστε σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, η αξία των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων που αγοράστηκαν από αλλοδαπούς, για το α΄ τετράμηνο του 2002 ανήλθε στα 33 δισ. δολ., έναντι 44 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα 0,99 δολάρια κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 116 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής γεν – δολαρίου.

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 116.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v