Σημαντικές οι απώλειες για το γεν

Οι σημαντικές απώλειες που κατέγραψε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, επηρέασαν τη ζήτηση του νομίσματος, το οποίο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται οριακά πάνω από την απόλυτη ισοτιμία στα 1,006 δολάρια.

Οι σημαντικές απώλειες που κατέγραψε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, επηρέασαν τη ζήτηση του νομίσματος, το οποίο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Το απόγευμα η ισοτιμία δολαρίου – γεν διαμορφώνεται στα 117,34 γεν, έναντι 117,55 το πρωί και 116,89 χθες.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει το ιαπωνικό νόμισμα και έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 117,38 γεν ανά ευρώ. Να σημειωθεί, ότι το πρωί η ισοτιμία ευρώ- γεν διαμορφωνόταν στα 117,54 γεν, και χθες στα 116,96 γεν.

Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο διαμορφώνεται οριακά πάνω από την απόλυτη ισοτιμία στα 1,006 δολάρια. Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς το αμερικανικό νόμισμα δεν ευνοήθηκε ούτε από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Πωλ Ο’ Νηλ περί ”θετικών προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας”, αλλά ούτε και από τα στοιχεία για αύξηση των πωλήσεων ακινήτων και διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η πορεία του αμερικανικού νομίσματος στο άμεσο μέλλον θα καθοριστεί από την αντοχή των μετοχικών τίτλων στη Wall Street. Πάντως, εκτιμάται, ότι όσο οι αμερικανικές αγορές θα πλήττονται από σκάνδαλα τόσο θα εξασθενεί το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο υπολογίζεται ότι στους επόμενους μήνες θα υποχωρήσει μέχρι και το 1,05.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v