Ρεκόρ τριών εβδομάδων για το δολάριο

Σε υψηλά τριών εβδομάδων αναρριχήθηκε το αμερικανικό νόμισμα τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γεν, το απόγευμα η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,7 γιεν, ενώ το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 98,28 σεντς.

Σε υψηλά τριών εβδομάδων αναρριχήθηκε το αμερικανικό νόμισμα τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γεν. Ειδικότερα, το απόγευμα η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,7 γιεν, επίπεδο το οποίο είχε να αγγίξει το δολάριο από τις 8 Ιουλίου. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,28 σεντς.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επαναπατρισμό αμερικανικών κεφαλαίων και συνεπώς στην ενίσχυση των μετοχικών τιμών στη Wall Street, καθώς επίσης και στη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Να σημειωθεί οτι στην ενίσχυση του δολαρίου έναντι του γεν συνέβαλε και η σημαντική μείωση της ιαπωνικής βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,7% τον μήνα Ιούνιο.

Σε γενικές γραμμές ωστόσο το ”θετικό κλίμα” για το δολάριο ”τρέφεται” και από τις προσδοκίες ότι το κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές βαίνει μειούμενο, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη ζήτηση για δολάρια. Πολλά ωστόσο θα κριθούν, όπως εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι, από την εξέλιξη του αμερικανικού δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που θα ανακοινωθεί αύριο, και από την εξέλιξη του αμερικανικού ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, που αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v