Eνισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ, λόγω των αρνητικών μακροοικονομικών νέων από Γαλλία και Γερμανία, αλλά και της φημολογίας, πως η ΕΚΤ δεν προτίθεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια, στην αυριανή συνεδρίασή της. Παράλληλα, άνοδο καταγράφει το δολάριο και έναντι του γεν.

Συνεχίζεται η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ με την σχέση ανταλλαγής τους να διαμορφώνεται στον άξονα των 97– 98 σεντς, λόγω κυρίως των αρνητικών μακροοικονομικών νέων από την Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά και της φημολογίας πως η ΕΚΤ δεν προτίθεται να μειώσει τα επιτόκια, στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως αν η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος συνεχιστεί, διασπώντας τα επίπεδα των 97 σεντς, τότε είναι πολύ πιθανή η υποχώρησή του στα επίπεδα των 95 σεντς – εξέλιξη που πάντως δεν φαίνεται ισχυρή.

Παράλληλα, ενισχύεται το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, αφού οι επενδυτές προεξοφλούν αρνητικά αποτελέσματα από την ανακοίνωση της αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ, για το β΄ τρίμηνο του 2002.

Εξάλλου, και η πορεία των αμερικανικών χρηματιστηρίων δεν επιτρέπει έντονη αισιοδοξία, σύμφωνα με γιαπωνέζους αναλυτές.

Στα 119 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν, ενώ στα 117 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ γεν, με την κοινή ευρωπαική μονάδα να υποχωρεί ελαφρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v