”Επιβραδύνει” το ευρωπαίκό νόμισμα

Υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης, αίσθηση η οποία εντάθηκε μετά την ανακοίνωση των τελευταίων οικονομικών στοιχείών από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει σήμερα το ευρώ το οποίο διαπραγματεύεται μεταξύ 0,976 – 0,9854 δολαρίων από το επίπεδο των 0,9835 δολαρίων αργά χθες το βράδυ. Αυτή την ώρα κινείται στο επίπεδο των 0,9806 δολαρίων. Η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το μεσημέρι διαμορφώθηκε στα 0,9783 δολ. έναντι 0,9835 δολάρια χθες.

Tο ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης επιβραδύνεται, ύστερα από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Στην υποχώρηση του ευρώ συνέβαλε επίσης η ανακοίνωση των χθεσινών στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας, οι οποίες υποχώρησαν τον Ιούνιο κατά 2,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 5,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Επίσης αρνητικά επηρέασαν το ευρώ τα στοιχεία ια την γαλλική οικονομία, όπου η ανεργία ανήλθε τον Ιούνιο στο 9% από 8,9% τον περασμένο μήνα. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία για την άνοδο του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 1,1% στο δεύτερο τρίμηνο, ποσοστό το οποίο ήταν χαμηλότερο των προβλέψεων, δεν επηρέασαν σημαντικά το δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v