Τα macro στοιχεία των ΗΠΑ ρίχνουν το δολάριο

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι των ευρώ και γεν, κυρίως λόγω των αρνητικών macro στοιχείων από τις ΗΠΑ, αλλά και των επιφυλάξεων που εκφράζουν οι επενδυτές εν αναμονή νέων στοιχείων.

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γεν και της κοινής ευρωπαϊκής μονάδας, λόγω των αρνητικών οικονομικών δεδομένων από τις ΗΠΑ, αλλά και των επιφυλάξεων που εκφράζουν οι αναλυτές για την ανακοίνωση νέων macro στοιχείων (βιομηχανικές παραγγελίες, δείκτης ανεργίας) σήμερα.

Σημάδια ύφεσης στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα σημάνουν την φυγή αμερικανικών κεφαλαίων προς την Ευρώπη και την Ιαπωνία, σχολίαζαν σχετικά αναλυτές της αγοράς.

Μάλιστα, προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω, υποστηρίζοντας πως μια σειρά δεδομένων, όπως το διευρυνόμενο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και η αστάθεια των χρηματιστηριακών αγορών, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω πτώση την ισοτιμία του γεν με το ”πράσινο νόμισμα”, στα επίπεδα των 111 γεν μέχρι το Νοέμβριο.

Στα 118 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν, ενώ στον άξονα 98,5– 99 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.

Πτωτικά κινείται επίσης το ευρώ έναντι του γεν, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 117 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v