Ενισχύεται το ευρωπαϊκό νόμισμα

Η ανησυχία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενίσχυσαν το ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο σήμερα διαπραγματεύεται μεταξύ 0,9726 - 0,9837 δολαρίων.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει το ευρώ το οποίο διαπραγματεύεται μεταξύ 0,9726 - 0,9837 δολαρίων από το επίπεδο των 0,977 δολαρίων που διαμορφωνόταν χθες. Αυτή την ώρα το ευρώ κινείται στο επίπεδο των 0,9822 δολαρίων, ενώ η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το μεσημέρι διαμορφώθηκε στα 0,9783 δολ.

Από την αρχή του έτους το ευρώ εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 9%. Στην σημερινή άνοδο του ευρώ συνέβαλε η ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία ενισχύει τον προβληματισμό για την ελκυστικότητα των τοποθετήσεων στη χρηματιστηριακή αγορά της χώρας και κατά συνέπεια για τη χρηματοδότηση του ιδιαίτερα υψηλού ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Ωστόσο το ευρώ δεν κατάφερε να επωφεληθεί ιδιαίτερα από τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς η σημαντική υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο στη Γερμανία ενίσχυσε την πεποίθηση των αναλυτών ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα είναι ιδιαίτερα ασθενής. Αρνητικά επηρέασε το ευρώ και η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο στη Γαλλία, ο οποίος κινήθηκε σε χαμηλότερα του αναμενομένου επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v