Ενισχυμένο το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Ενισχυμένο εμφανίζεται το δολάριο έναντι τόσο του ευρωπαϊκού νομίσματος όσο και του γεν, εν αναμονή και των στοιχείων σχετικά με το δείκτη παροχής υπηρεσιών στην ευρωζώνη, που εκτιμάται ότι θα καταγράψει πτώση.

Οι ανησυχίες για υποχώρηση του δείκτη παροχής υπηρεσιών στην ευρωζώνη πιέζουν το ευρωπαϊκό νόμισμα, που καταγράφει απώλειες έναντι του δολαρίου. Το τελευταίο βγαίνει ενισχυμένο και έναντι του γεν.

Στα 98,15 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ, με το αμερικανικό νόμισμα να έχει υποχωρήσει από την προηγούμενη τιμή των 98,30 σεντς. Έναντι του γεν καταγράφει άνοδο στα 119,28.

Μάλιστα, αναλυτές σχολιάζουν ότι οι πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα αναμένεται να ενισχυθούν εάν τα στοιχεία σχετικά με την ανεργία, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, παρουσιάσουν άνοδο.

Την ίδια στιγμή, το δολάριο ίσως φανεί ανίσχυρο να διατηρήσει τα κέρδη του έναντι του ευρώ, εάν η πορεία της αμερικανικής αγοράς συνεχίσει να είναι πτωτική, καθώς έτσι περιορίζεται και η ζήτηση για το νόμισμα από ξένους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v