Ελαφρώς ενισχυμένο το ευρωπαϊκό νόμισμα

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις εμφανίζει το ευρώ ξεπερνώντας μάλιστα πρόσκαιρα και πάλι το ”φράγμα” των 0,99 δολαρίων. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται μεταξύ 0,9837-0,9918 δολαρίων. Το δολάριο πλήττεται από τον προβληματισμό για τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις εμφανίζει το ευρώ ξεπερνώντας μάλιστα πρόσκαιρα και πάλι το ”φράγμα” των 0,99 δολαρίων. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται μεταξύ 0,9837-0,9918 δολαρίων από το επίπεδο των 0,9840 δολαρίων που ήταν αργά χθες, ενώ σήμερα το απόγευμα διαπραγματεύεται στα 0,9853 δολάρια. Από την αρχή του έτους το ευρώ εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 9,8%.

Το δολάριο πλήττεται από τον προβληματισμό για τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας. Η ανησυχία για την πορεία των αναπτυξιακών ρυθμών στις ΗΠΑ ενισχύθηκε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι ο δείκτης βιομηχανίας ISM Ιουλίου διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα. Το σενάριο για επάνοδο της οικονομίας των ΗΠΑ σε ύφεση ενισχύουν, επίσης, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα για τους δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης και βιομηχανίας Chicago PMI και ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου.

Στη νέα υποχώρηση του δολαρίου συνετέλεσε και η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ. Στο μεταξύ οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες ήταν πολύ μικρότερες από τις εκτιμήσεις της αγοράς, είχαν ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v