Απώλειες δολαρίου έναντι ευρώ και γεν

Τη μεγαλύτερη πτώση στη διάρκεια του μήνα κατέγραψε το δολάριο έναντι του γεν, εν μέσω ανησυχιών ότι η Fed δεν θα μεταβάλλει τα επιτόκιαην τιμή των επιτοκίων, ακόμη και αν επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας. Ανοδικά και το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Απώλειες καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, αλλά κυρίως έναντι του γεν, που ανέρχονται στις υψηλότερες του τελευταίου μήνα, καθώς περιορίζονται οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed στην αυριανή συνεδρίαση.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η αγορά επικεντρώνεται στο ότι η οικονομία επιβραδύνει το ρυθμό ανάπτυξής της, ενώ την ίδια στιγμή η Fed δε φαίνεται διατεθειμένη, προς το παρόν, να την ενισχύσει, γεγονός που προκαλεί πιέσεις στο δολάριο.

Το τελευταίο υποχώρησε στα 118,99 έναντι του γεν, για πρώτη φορά στη διάρκεια του τελευταίου μήνα, ενώ ανοδικά κινείται και το ευρώ, διαμορφούμενο στα 97,70 σεντς.

Γενικότερα, το κλίμα που διαμορφώνεται για το δολάριο είναι πτωτικό, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι στις επόμενες ημέρες θα χάσει εκ νέου έδαφος, καθώς η Fed δεν αναμένεται να μειώσει το κόστος δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v