Έπιφυλακτικοί οι επενδυτές για την πορεία του ευρώ

Η φιλολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με τη μείωση ή όχι των επιτοκίων από τη Fed, επηρεάζει σημαντικά την πορεία τόσο του ευρώ όσο και του δολαρίου, το οποίο ωστόσο δεν δείχνει ιδιαίτερη δυναμική επανάκαμψης.

Ξανά κάτω από τα 97 σεντς έναντι του δολαρίου βρίσκεται το ευρωπαϊκό νόμισμα, χωρίς ωστόσο το δολάριο να δείχνει ιδιαίτερη δυναμική παρά την έντονη φημολογία για τη μείωση ή όχι των επιτοκίων από τη Fed.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι σύντομα το κλίμα θα μεταστραφεί σε αρνητικό για το αμερικανικό νόμισμα, εν αναμονή μάλιστα και των στοιχείων για την παραγωγικότητα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάθετη πτώση.

Στα 96,86 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, με το ενιαίο νόμισμα να υποχωρεί έναντι του γεν, στα 116,88.

Παρατηρητές της αγοράς αναφέρουν ότι προς το παρόν οι κινήσεις των επενδυτών όσον αφορά στο ευρώ είναι επιφυλακτικές, καθώς υπάρχει η πιθανότητα το νόμισμα να δεχτεί περαιτέρω πιέσεις που θα το οδηγήσουν και στα 95 σεντς, προτού ακολουθήσει ξανά ανοδική πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v