Οριακές μεταβολές εν αναμονή της ΕΚΤ

Οριακές τάσεις καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, εν αναμονή της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των προθέσεών της σχετικά με τη διαμόρφωση της τιμής των επιτοκίων.

Οριακά προς τα πάνω κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του ευρώ προσεγγίζοντας τα 97 σεντς, εν αναμονή και της ανακοίνωσης της έκθεσης της ΕΚΤ, η οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει την πορεία τόσο των αγορών όσο και των νομισμάτων.

Στα 97 σεντς βρίσκεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το τελευταίο να χάνει σταδιακά σημαντικό μέρος των κερδών που κατέγραψε στις τελευταίες ημέρες. Οριακά κέρδη καταγράφει ωστόσο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 120,42.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι κινητήρια δύναμη στην πορεία του ευρώ θα αποτελέσει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και οι εκτιμήσεις της για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης, αλλά και τις προθέσεις της για τη διαμόρφωση των επιτοκίων, ύστερα μάλιστα από τις πρόσφατες ενδείξεις για νέο μπαράζ μείωσης αυτών από τη Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v