Πέριξ των 98 σεντς το ευρώ, απώλειες για το γεν

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το γεν έναντι των υπολοίπων μεγάλων νομισμάτων, εξαιτίας των ανησυχιών για υποβάθμιση της Ιαπωνίας από τη Standard & Poor’s, λόγω των καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις που περιορίζουν την ανάπτυξη των μεγεθών.

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί το γεν έναντι του δολαρίου και του ευρώ, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών ότι η Standard & Poor’s θα υποβαθμίσει την Ιαπωνία, καθώς η καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις, περιορίζει την ανάπτυξη.

Αναλυτές της Citigroup σχολιάζουν ότι πρόκειται για άλλη μια προειδοποίηση σχετικά με το καθεστώς της ιαπωνικής οικονομίας. Ωστόσο, στις απώλειες του γεν συντελεί και η πτώση της αγοράς του Τόκιο.

Στα 117,83 διαμορφώνεται το γεν έναντι του δολαρίου, ενώ υποχωρεί και έναντι του ευρώ, στα 116,15. Το ενιαίο νόμισμα διαμορφώνεται περί τα 98,47 σεντς έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας οριακές απώλειες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του αμερικανικού νομίσματος αναμένεται η έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς εκτιμάται ότι περαιτέρω απώλειες στην αμερικανική αγορά, θα έχουν αρνητική επίδραση στο δολάριο.

Επιπλέον, σημαντικά για τη διαμόρφωση κλίματος όσον αφορά στην πορεία του ευρώ, είναι και τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινώσει σχετικά με την πορεία της γερμανικής οικονομίας, η κεντρική τράπεζα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v