Πτωτικές τάσεις για δολάριο, έναντι ευρώ και γεν

Πτωτικά κινείται το δολάριο, έναντι των λοιπών κυριοτέρων νομισμάτων (ευρώ, γεν), λόγω της προειδοποίησης της FOMC για την οικονομία των ΗΠΑ και των αποστάσεων που κράτησαν οι επενδυτές από το αμερικανικό νόμισμα.

Διολίσθηση καταγράφει το δολάριο, τόσο έναντι του γεν, όσο και έναντι της κοινής ευρωπαϊκής μονάδας, ύστερα από τις ανακοινώσεις τις FOMC για την αμερικανική οικονομία και τους φόβους που εξέφρασε αναφορικά με την δυναμική της.

Σε ευρείες πωλήσεις του αμερικανικού νομίσματος προχώρησαν και οι γιαπωνέζοι επενδυτές, φοβούμενοι πως η ισχυρότερη οικονομία των ΗΠΑ θα πιαστεί στα ”δίχτυα” του αποπληθωρισμού, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως οι γιαπωνέζοι επενδυτές πιθανόν να υιοθετήσουν ιδιαίτερα αρνητική στάση (bearish) έναντι των ΗΠΑ.

Παράλληλα, κύκλοι της αγοράς υποστήριζαν πως η υποχώρηση του δολαρίου θα συνεχιστεί μέχρι το σημείο των 115 γεν περίπου, που αποτελεί το σημείο στήριξης, ενώ αν διασπάσει το παραπάνω κρίσιμο σημείο, τότε η επέμβαση της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στην περιοχή της ευρωζώνης οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις δολαρίων, υιοθετώντας όμως επιφυλακτικότερη στάση, αφού τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται φανερώνουν πως και η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Στα 117 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν, ενώ περί τα 98,6 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.

Μικρές τάσεις υποχώρησης παρουσιάζει το ευρώ έναντι του γεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 115, 7 γεν περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v