”Πιέζεται” το δολάριο εν αναμονή της Fed

Στο επίπεδο των 98 σεντς έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται το ευρώ, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης της Fed σχετικά με τα επιτόκια, καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού.

Στα επίπεδα των 98 σεντς έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται το ενιαίο νόμισμα εν αναμονή της απόφασης της Fed, καθώς περιορίζονται οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων.

Το ευρώ ξεπέρασε οριακά τα 98 σεντς, με τους αναλυτές ωστόσο να προειδοποιούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με τη γενικότερη πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος. Εξάλλου, επισημαίνουν ότι πριν από την απόφαση της Fed επικρατεί σχετικά ”ηρεμία” στην αγορά, την οποία και επωφελήθηκε το ευρώ.

Εξάλλου, η αναμονή αυτή εντείνει τις πιέσεις στο δολάριο, το οποίο αρχικά είχε ενισχυθεί σημαντικά έναντι του ευρώ, ύστερα και από την ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής, που παρουσίασαν άνοδο 1,2% τον Ιούλιο, αντίστοιχη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v