Ξανά πάνω από τα 98 σεντς το ευρώ

Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται το δολάριο έναντι του ευρώ ύστερα από την ανακοίνωση των απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων (δείκτης κατασκευής νέων κατοικιών, καταναλωτική εμπιστοσύνη Μίσιγκαν), ενώ η πορεία της Wall, θα αναδείξει τις νέες τάσεις.

Tάσεις ενίσχυσης παρουσιάζει η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έναντι του δολαρίου, στον απόηχο των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η απροσδόκητη υποχώρηση του δείκτη νέων κατοικιών κατά 2,7% τον Ιούλιο αλλά και η μη αναμενόμενη υποχώρηση του δείκτη Μίσιγκαν, στο 87,9 τον Αύγουστο από 88,1 τον Ιούλιο και έναντι προβλέψεων για άνοδο στο 89, έπληξε το ”πράσινο νόμισμα”.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως τώρα ”ανοίγει ο δρόμος” για περαιτέρω ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποστηρίζοντας πως αν τα παραπάνω δεδομένα συνοδευτούν από υποχώρηση της Wall, τότε θα υπάρξει νέα αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος.

Σταθερά από τα 98 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ τάσεις υποχώρησης εμφανίζει το δολάριο και έναντι του γεν, με την σχέση ανταλλαγής τους να διαμορφώνεται στα 117 γεν περίπου.

Εξάλλου, σταθερά στον άξονα των 115 γεν κινείται η ισοτιμία ευρώ – γεν, δίχως αξιοσημείωτες μεταβολές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v