Ελαφρά ενίσχυση δολαρίου έναντι ευρώ, γεν

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων (ευρώ, γεν), λόγω της ζήτησης που παρατηρήθηκε για το αμερικανικό νόμισμα από τους επενδυτές, οι οποίοι αγόραζαν αμερικανικές μετοχές.

Ενισχύεται το δολάριο τόσο έναντι του γεν όσο και έναντι της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας, κυρίως λόγω της ζήτησης που παρατηρήθηκε για το ”πράσινο νόμισμα” από τους επενδυτές, οι οποίοι ”τοποθετήθηκαν” σε αμερικανικούς μετοχικούς τίτλους.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως αν οι ανοδικές τάσεις στη Wall συνεχιστούν, τότε η περαιτέρω ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Γιαπωνέζοι αναλυτές της αγοράς θεωρούν από την άλλη, πως η αμερικανική αγορά δεν διαθέτει το απαραίτητο momentum, αφού τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται, αφήνουν πικρή γεύση στους επενδυτές, διαμορφώνοντας αρνητικό κλίμα και ανάσχεση στην όποια άνοδο.

Εξάλλου, τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στην ανακοίνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ, στοιχείο που, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα διαμορφώσει τις τάσεις.

Στα 97,85 διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στον άξονα των 115 γεν κινείται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Ελαφρά πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 115 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v