Υποχωρεί το γεν έναντι ευρώ και δολαρίου

Για τέταρτη ημέρα υποχωρεί το γεν έναντι του δολαρίου, καθώς ιαπωνικά στελέχη με δηλώσεις τους πιέζουν για την πτώση του νομίσματος. Κάτω από τα 98 σεντς διαμορφώνεται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Απώλειες καταγράφει το γεν έναντι του δολαρίου αλλά και του ευρώ, καθώς με δηλώσεις τους ιαπωνικά στελέχη προωθούν την πτώση του νομίσματος. Οριακά κινείται το ευρώ, που παραμένει κάτω από τα 98 σεντς.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί στα 118,95 έναντι του δολαρίου, ενώ άγγιξε και τα 116,27 έναντι του ευρώ. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σχολίασε ότι η ιαπωνική οικονομία δεν εγγυάται ένα ισχυρό γεν, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της Ιαπωνίας από την τρίτη ύφεση της δεκαετίας.

Αντίθετα, ανοδικές είναι κατά κύριο λόγο οι τάσεις που ακολουθεί το ενιαίο νόμισμα, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο, για άλλη μια φορά, τα 98 σεντς έναντι του δολαρίου, στα 97,87.

Η άνοδος του δολαρίου ευνοείται ακόμη και από τη χθεσινή σημαντική άνοδο των δεικτών στο χρηματιστηρίο της Wall Street, που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίών έξι εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v