Οριακές μεταβολές του ευρώ

Οριακά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το τελευταίο να περιορίζει ελαφρώς τα κέρδη του έναντι των γεν και ευρώ, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες ενδείξεις άμεσης ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Μικρές μεταβολές παρουσιάζει το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς το τελευταίο περιορίζει τον ταχύ ρυθμό αύξησής του έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές περιμένουν πιο ισχυρές ενδείξεις ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Η άνοδος του δολαρίου ενισχύθηκε κυρίως από τις αισιόδοξες εκτιμήσεων τριών στελεχών της Fed, σχετικά με το ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ βρίσκονται στην κατάλληλη θέση ώστε να ωθήσουν ανοδικά την οικονομία και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Επιπρόσθετα, η χθεσινοβραδινή θετική συνεδρίαση στη Wall Street, λειτουργεί θετικά για την πορεία του δολαρίου, που διαμορφώνεται περί τα 97,65 σεντς έναντι του ευρώ και κοντά στα 118,86 έναντι του γεν.

Ωστόσο, ο Ίαν Στάναρντ, στέλεχος της BNP Paribas, σχολιάζει ότι οι δηλώσεις αυτές των τριών κεντρικών τραπεζιτών, υποδηλώνουν ότι η Fed δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια, στοιχείο που αναμένεται να έχει αρνητική επίδραση στο δολάριο μακροπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v