Στον άξονα των 97 σεντς το ευρώ

Σταθεροποιητικούς ρυθμούς παρουσιάζει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από την ενίσχυση του τελευταίου, λόγω της πτώσης των πετρελαϊκών τιμών, ενώ μικρή ενίσχυση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να κινείται στον άξονα των 97 σεντς ανά δολάριο, ύστερα από την ενίσχυση του πράσινου νομίσματος τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την παραπάνω ενίσχυση του δολαρίου, στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και στην απουσία σημαντικών μακροοικονομικών νέων εκ των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην αυριανή ανακοίνωση του δείκτη εμπιστοσύνης Αυγούστου (Consumer Confidence) στις ΗΠΑ, όπου όπως αναμένεται θα διαμορφώσει τις τάσεις όχι μόνο στις ισοτιμίες αλλά και στα χρηματιστήρια.

Ελαφρά ενίσχυση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, ενώ αναλυτές της αγοράς σχολιάζουν πως, βραχυχρόνια τουλάχιστον, δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή στη σχέση ανταλλαγής τους.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τους επενδυτές η 11η Σεπτεμβρίου, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν τους φόβους τους για την πιθανότητα ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στα 119 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία γεν – δολαρίου, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 116 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v