Πετρέλαιο και σαουδάραβες ”ενισχύουν” το δολάριο

Στα επίπεδα των 97 σεντς συνεχίζει να κινείται το ευρώ σε σχέση με το δολάριο, με το αμερικανικό νόμισμα να παρουσιάζεται ισχυρό, λόγω της μείωσης των τιμών του πετρελαίου και της διάψευσης των φημών περί αποχώρησεως σαουδααβικών κεφαλαίων από τις ΗΠΑ.

Στα επίπεδα των 97 σεντς συνεχίζει να κινείται το ευρώ σε σχέση με το δολάριο, με το αμερικανικό νόμισμα να παρουσιάζεται ισχυρό, λόγω της μείωσης των τιμών του πετρελαίου, της χθεσινής ”ανάσας” στη Wall Street και της διάψευσης περί αποχώρησης σαουδααβικών κεφαλαίων από τις ΗΠΑ.

Θετική εκτιμάται η επίδραση της δήλωσης του Σαουδάραβα A. Βin Talal, κατόχου του 5% της Citigroup, ο οποίος διαψεύδει, ότι αποσύρονται σαουδαραβικά κεφάλαια από τις ΗΠΑ. Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας που είναι ο 11ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, είπε ότι προσβλέπει αύξηση των περιουσιακών του στοιχείων στις ΗΠΑ, αντί μείωσης. Το δημοσίευμα αυτήν την εβδομάδα στους Financial Times, ότι οι Σαουδάραβες απέσυραν περίπου 200 εκατ. δολ. από την αγορά των ΗΠΑ, σε απάντηση των διώξεων φυσικών προσώπων και οικονομικών οργανισμών, από οικογένειες των οποίων μέλη σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Ν. Υόρκη, δεν ευσταθεί, τόνισε.

Το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε υψηλά δύο εβδομάδων, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, κοντά στα 120 γεν, ενώ αναλυτές εκτιμούν θα κλείσει υψηλότερα έναντι του γεν και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ και για την ισοτιμία ευρώ δολαρίου οι αναλυτές ”βλέπουν” περαιτέρω ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφώνεται στα 0,9696 δολάρια. Η ισοτιμία του ευρώ προς το γεν διαμορφώνεται στα 116,240 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v