Ανοδικά το δολάριο έναντι γεν, ευρώ

Στην θετική πορεία της Wall Street και στη ζήτηση για αμερικανικές μετοχές οφείλεται η άνοδος του δολαρίου έναντι του γεν. Χωρίς διάρκεια, εκτιμούν οι αναλυτές, ότι θα είναι η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος, έναντι του ευρωπαϊκού.

Στα 96,92 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, ελαφρά χαμηλότερα, σε σχέση με χθες και χαμηλότερα από τις προηγούμενες εβδομάδες.

”Παρατηρείται, σε γενικές γραμμές μια ανοδική τάση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, αλλά αυτό δεν φαίνεται ότι θα διαρκέσει” επικεφαλής του τμήματος ισοτιμιών στο υποκατάστημα της Commerzbank του Λονδίνου.

Σε υψηλά δύο εβδομάδων κινείται το δολάριο, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, κοντά στα 120 γεν (119,92- 97 γεν). ”Είναι θέμα χρηματιστηρίων”, εκτιμούν οι αναλυτές, αποδίδοντας στην άνοδο της Wall Street την αναζωπύρωση της ζήτησης για αμερικανικές μετοχές και την επόμενη άνοδο του δολαρίου.

Θετική εκτιμάται η επίδραση της δήλωσης του Σαουδάραβα A. Bin Talal, κατόχου του 5% της Citigroup, ο οποίος διαψεύδει, ότι αποσύρονται σαουδαραβικά κεφάλαια από τις ΗΠΑ.

Άνοδο καταγράφει έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και το ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο εύρος των 116,23- 31.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v