O Ifo θα δώσει την κατεύθυνση στη χρηματαγορά

Οριακά με τα 98 σεντς ”παίζει” το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν αναμονή και των στοιχείων για το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, ενώ οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ συνεχίζουν να πλήττουν το δολάριο.

Κοντά στα 98 σεντς συνεχίζει να κινείται το ενιαίο νόμισμα, καθώς το ενδιαφέρον της αγοράς αναμένεται να επικεντρωθεί στα αποτελέσματα του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Το δολάριο προσπαθεί να ανακάμψει από τις χθεσινές απώλειες ύστερα από την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, επωφελούμενο και από τις ανησυχίες για την ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων από τη Γερμανία.

Ωστόσο, οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η αγορά εμφανίζεται προβληματισμένη όσον αφορά στις προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια δυναμική ανάκαμψη και της κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να ενισχύσει το δολάριο.

Από την πλευρά του το ευρώ αναμένεται να επηρεαστεί καταλυτικά από την ανακοίνωση του δείκτη Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Έναντι του γεν το ευρώ ενισχύεται στα 116,31, ενώ προς τα πάνω κατευθύνεται και το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, στα 118,50.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v