Πάνω από τα 97 σεντς το ευρώ, αλλά ”ασθενές”

Σε επίπεδα πάνω από τα 97 σεντς ανέκαμψε το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, αν και η ισοτιμία του με το αμερικανικό νόμισμα έχει εξασθενήσει σε σχέση με τα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής.

Σε επίπεδα πάνω από τα 97 σεντς ανέκαμψε το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, αν και η ισοτιμία του με το αμερικανικό νόμισμα έχει εξασθενήσει σε σχέση με τα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής.

Το απόγευμα το ευρώ διαμορφώνεται στα 97,04 σεντς, έναντι 96,87 σεντς το πρωί και 97,30 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 96,97 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται το απόγευμα στα 116,23 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,09 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,31 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Το δολάριο, παράλληλα, διαμορφώνεται στα 119,78 γεν, έναντι 119,82 γεν το πρωί και 119,58 γεν την περασμένη Παρασκευή.

Οι διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες των τριών βασικών νομισμάτων αναμένεται, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς να ”υπαγορευθούν” από την πορεία των μετοχικών τιμών παρά από τις ανακοινώσεις στοιχείων για την πορεία των οικονομιών. Τις τελευταίες εβδομάδες, το δολάριο δέχθηκε στήριξη από τη σταθεροποίηση των μετοχικών τιμών.

Οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές ανάκτησαν το 20% του χαμένου εδάφους από τα χαμηλά επίπεδα, στα οποία είχαν υποχωρήσει τον Ιούλιο, πιέζοντας την ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα στα 96 σεντς ανά ευρώ.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που αναμένεται να γνωστοποιηθούν αυτή την εβδομάδα θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το κλίμα υπέρ του δολαρίου.

Αύριο αναμένεται ο δείκτης του Conference Board για την εμπιστοσύνη καταναλωτών και τελικά στοιχεία για τον δείκτη του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το ’’αίσθημα’’ των καταναλωτών, την Παρασκευή.

Στο μεταξύ στο ευρώ αναμένεται να ασκηθούν νέες πιέσεις μετά τη δημοσιοποίηση, την Τετάρτη, του δείκτη του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου για την εμπιστοσύνη των Γερμανών επιχειρηματιών: Ο δείκτης εκτιμάται ότι κατά τον μήνα Αύγουστο θα καταγράψει πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v