Χαμηλό δύο εβδομάδων για το δολάριο έναντι του γεν

Οι ανησυχίες της αγοράς για τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει το δολάριο στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων έναντι του γεν. Ανοδικές τάσεις ακολουθεί το ευρώ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων διαμορφώνεται το δολάριο έναντι του γεν, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών για τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Στα 118,74 υποχώρησε το δολάριο έναντι του ιαπωνικού γεν, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Αυγούστου, ενώ και το ευρώ ενισχύεται κοντά στα 97,50 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Οι αναλυτές εμφανίζονται απαισιόδοξοι όσον αφορά στην πορεία του δολαρίου, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας που περιμένουν όλοι, θα καθυστερήσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η καταναλωτική εμπιστοσύνη πιθανότατα υποχώρησε τον Αύγουστο, ενώ οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αναμένεται να αυξηθούν από το χαμηλό των επτά μηνών.

Επιπλέον, η πτώση του δολαρίου ενισχύεται και από τις ανησυχίες σχετικά με πιθανή επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v