Πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ και του γεν

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, αλλά και του γεν, καθώς το κλίμα είναι αρνητικό για το αμερικανικό νόμισμα- τάση που επιτείνεται από τις απώλειες στη Wall Street. Πτωτική η πορεία της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του γεν.

Σε υπολογίσιμη άνοδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος επιδίδεται το ευρώ, καθώς, η ισοτιμία του δολαρίου ακολούθησε την πτωτική πορεία των αμερικανικών αγορών.

Όπως εκτιμά η πλειοψηφία των αναλυτών, το κλίμα βαίνει επιδεινούμενο για το αμερικανικό νόμισμα, ενώ ως ”κλειδί” εκτιμάται η ανακοίνωση της ανεργίας στις ΗΠΑ, στις 6 Σεπτεμβρίου. ”Αν τα νέα από την αγορά εργασίας είναι αρνητικά”, τονίζουν οι αναλυτές, ”είναι πολύ πιθανό να ξαναδούμε τα επίπεδα της απόλυτης ισοτιμίας ή και ακόμη μεγαλύτερη άνοδο του ευρώ”. Αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 0,9846 δολάρια.

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο και έναντι του γεν, στα επίπεδα των 118,05 γεν, αφού, όπως επισημαίνεται, ”κάθε φορά που το δολάριο εμφανίζει στοιχεία ράλι, οι επενδυτές επιδίδονται σε αντιστάθμιση κινδύνου (hedge) και απομακρύνονται από το αμερικανικό νόμισμα”.

Πτωτικά κινείται η ισοτιμία ευρώ/ γεν και διαμορφώνεται στα 115,95 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v