To PMI ενισχύει το δολάριο

Μετά τις συνεχείς μεταβολές στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο εξαιτίας των ”αντιφατικών” στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, τελικά το δολάριο φαίνεται να στηρίζεται από την απροσδόκητη αύξηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Σικάγο.

Μετά τις συνεχείς μεταβολές στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο εξαιτίας των ”αντιφατικών” στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, τελικά το δολάριο φαίνεται να στηρίζεται από την απροσδόκητη αύξηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Σικάγο. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,99 σεντς.



Το γεν δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την απρόσμενα ισχυρή - κατά 0,5% - αύξηση του ιαπωνικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο φέτος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε μηδενικό από το 1,4% για το οποίο έκανε λόγο η προκαταρκτική εκτίμηση. Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία μειώθηκε τον Ιούλιο κατά 0,4%, σε μηνιαία βάση.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,99 από 98,55 νωρίτερα και 98,50 σεντς το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 98,08 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 116,29 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,13 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,32 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία γεν δολαρίου διαμορφώνεται στα 117,98 γεν, έναντι 117,93 γεν το πρωί και 118,14 γεν χθες.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ, μετά την απότομη εξασθένηση τον Αύγουστο της εμπιστοσύνης των Αμερικανών καταναλωτών που έδειξε η έρευνα του Conference Board, η τελική ένδειξη της αντίστοιχης έρευνας του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν καταγράφηκε επίσης δυσμενής. Ειδικότερα, κατά τον μήνα Αύγουστο ανήλθε στο 87,6, την στιγμή που τα προκαταρκτικά στοιχεία έκαναν λόγο για εξασθένιση της εμπιστοσύνης στις 87,9 μονάδες, από 88,1 μονάδες τον Ιούλιο.

Αντίθετα, απρόσμενη άνοδο στο 54,9, σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στον μεταποιητικό τομέα του Σικάγο, μετά από την εκτίναξη του, το Μάιο, σε επίπεδα πάνω από τις 60 μονάδες, και την βύθισή του τον Ιούλιο στις 51,5 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις αναλυτών έκαναν λόγο για μικρή άνοδο του δείκτη τον Αύγουστο στις 52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v