Πιέσεις δέχεται το δολάριο έναντι του ευρώ

Η απαισιοδοξία των επενδυτών, αλλά και των αναλυτών για την πορεία της Wall και των αμερικανικών επιχειρήσεων εν όψει των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, πιέζουν το δολάριο τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με τους επενδυτές να θεωρούν πως η γενικότερη πτωτική πορεία της Wall θα συνεχιστεί, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων διαφόρων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, αλλά και ύστερα από τις προβλέψεις αναλυτών για χαμηλότερα κέρδη β΄ τριμήνου από τις εταιρίες του S&P 500.

Στο μεταξύ η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στα μακροοικονομικά νέα των ΗΠΑ (Στοιχεία Πωλήσεων Οχημάτων, Ανακοίνωση του Δείκτη Τάσεων στον Τομέα Παροχής Υπηρεσιών) τα οποία θα καθορίσουν τις βραχυχρόνιες τάσεις.

Μικρή πτώση καταγράφει και το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η σχέση ανταλλαγής των δύο νομισμάτων θα καθοριστεί σε σημαντικό βαθμό από την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών τους, ύστερα μάλιστα από την κατακρήμνιση που υπέστη το Τόκιο στη σημερινή συνεδρίαση.

Ιάπωνες διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων υποστήριζαν πως όσο το χρηματιστήριο στο Τόκιο υποχωρεί, δεν ευνοούνται οι τοποθετήσεις σε γεν, ενώ για το ευρώ επισήμανε πως τα αποθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία (Επιχειρηματική Εμπιστοσύνη στη Γερμανία, Δείκτης Μεταποιητικής Δραστηριότητας στην Ευρωζώνη) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Στα 98,7 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 117,8 γεν κυμαίνεται η σχέση ανταλλαγής του δολαρίου με το γεν.

Δίχως ιδιαίτερες μεταβολές διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν με την ισοτιμία τους να κινείται στον άξονα των 116 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v