Μικρές μεταβολές στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στις ισοτιμίες των τριών βασικών νομισμάτων κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, εν αναμονή της δημοσιοποίησης σημαντικών εκθέσεων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στις ισοτιμίες των τριών βασικών νομισμάτων κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, εν αναμονή της δημοσιοποίησης αυτή τη βδομάδα σημαντικών εκθέσεων για την κατάσταση πραγμάτων στην οικονομία των ΗΠΑ.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,20 σεντς έναντι 98,18 σεντς το πρωί και 98,19 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,24 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,31 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,24 γεν την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία γεν δολαρίου διαμορφώνεται στα 118,29 σεντς, έναντι 118,47 σεντς το πρωί και 118,34 γεν την περασμένη Παρασκευή.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί αύριο, αναθερμάνθηκε κατά το μήνα Αύγουστο. Όπως επισημαίνεται ο σχετικός δείκτης του Institute for Supply Management προβλέπεται ότι θα σημειώσει τον προηγούμενο μήνα άνοδο στις 51,8 μονάδες από 50,5 μονάδες τον Ιούλιο.

Άλλη έκθεση, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αναμένεται να δείξει πως οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ σημείωσαν τον Ιούλιο την μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Οκτώβριο (κατά 4,7%).

Τέλος, η έκθεση, που θα δώσει στη δημοσιότητα την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, εκτιμάται ότι θα δείξει πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις προχώρησαν τον Αύγουστο σε προσλήψεις 30.000 εργαζομένων μετά την κατά 6.000 αύξηση των θέσεων εργασίας τον Ιούλιο.

Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να παραμείνει, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, στο 5,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, κάτω από το ζενίθ οκταετίας (6%), στο οποίο ανήλθε τον περασμένο Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v