Μικρή ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ

Μικρή υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την πορεία των χρηματιστηρίων, αλλά και των μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ για να λάβουν τα ”σινιάλα”.

Ελαφρά υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στον άξονά των 99,5 σεντς.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν πως η σημαντική υποχώρηση που κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall θα επιδράσουν και την ισοτιμία του δολαρίου με τα βασικά νομίσματα, πιέζοντας το αμερικανικό νόμισμα χαμηλότερα, αλλά στην παρούσα φάση τηρείται στάση αναμονής από τους επενδυτές, αφού άλλωστε και οι υπόλοιπες αγορές ”πιέζονται”.

Εξάλλου, οι μακροοικονομικές ειδήσεις από τις ΗΠΑ δεν εμφανίζονται θετικές ώστε να ”συνδράμουν” στην ψυχολογία των επενδυτών και να διαμορφώσουν νέες τάσεις.

Ορισμένοι κύκλοι της αγοράς εν τούτοις, εξέφραζαν την άποψη πως αν η αμερικανική αγορά συνεχίσει την ελεύθερη πτώση της, οι μετοχικοί τίτλοι θα διαπραγματεύονται σε ελκυστικότερα επίπεδα και θα προσελκύσουν επενδυτές, οι οποίοι θα αναζητήσουν δολάρια προς αγορά.

Μικρή ενίσχυση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν με τη σχέση ανταλλαγής τους να διαμορφώνεται στα 117,4 γεν, ενώ μικρή πτώση καταγράφει το γεν έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 116,8 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v