Τραμπάλα στα 98 σεντς για ευρώ - δολάριο

Πάνω από τα 98 σεντς διαπραγματεύεται η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, με τους αναλυτές να διστάζουν να προβούν σε εκτιμήσεις για την αντίδραση του δολαρίου αυτή την εβδομάδα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται η Μπεζ Βίβλος, οι πωλήσεις λιανικής Αυγούστου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Σεπτεμβρίου.

Πάνω τα 98 σεντς διαπραγματεύεται η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο παρά την απρόσμενη αύξηση κατά 0,6% των αποθεμάτων χονδρικής στις ΗΠΑ. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαπραγματεύεται στα 98,21 σεντς μετά την ενδοσυνεδριακή υποχώρησή του κάτω από τα 98 σεντς.

Όσον αφορά τις επιμέρους ισοτιμίες, το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 98,21 σεντς, έναντι 97,90 σεντς νωρίτερα και 98,13 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 97,98 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,47 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,40 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,34 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,87 γεν, έναντι 118,49 γεν το πρωί και 118,53 γεν την περασμένη Παρασκευή.

Το ελαφρώς αρνητικό για το κοινό νόμισμα κλίμα οφείλεται στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ, το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τις οποίες απέκλειε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων της ευρωζώνης εκτιμώντας ότι η περιοχή χρειάζεται ”σταθερότητα” για να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη εν μέσω φόβων για πόλεμο στο Μέση Ανατολή.

Εν τω μεταξύ αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι οι συναλλαγές θα συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται από έντονες διακυμάνσεις εν όψει της επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σε γενικές γραμμές οι αναλυτές διστάζουν να προβούν σε εκτιμήσεις για την αντίδραση του δολαρίου αυτή την εβδομάδα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται μία σειρά σημαντικών ανακοινώσεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Την Τετάρτη θα δοθεί στη δημοσιότητα η Μπεζ Βίβλος της Fed και την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι πωλήσεις λιανικής Αυγούστου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Σεπτεμβρίου του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (προκαταρκτικά στοιχεία).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v