Στον άξονα των 98 σεντς το ευρώ

Σταθεροποιητικές τάσεις στα επίπεδα των 98 σεντς εμφανίζει το δολάριο έναντι του ευρώ, με το τελευταίο να χάνει έδαφος ύστερα από την εγκατάλειψη των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Οι φήμες για μη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη Πέμπτη, δημιουργούν πιέσεις στο ευρώ, που κινείται κοντά στα 98 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς θα βρίσκεται περισσότερο το έντονο πολεμικό κλίμα που έχει ήδη αρχίσει να επικρατεί και αναμένεται να λειτουργήσει αρνητικά για το ”πράσινο νόμισμα”.

Περαιτέρω πιέσεις αναμένεται να δημιουργηθούν στο δολάριο όσο πλησιάζει η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου. Γενικότερα το πολεμικό κλίμα δεν ευνοεί την πορεία του αμερικανικού νομίσματος. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρακολουθήσει η αγορά και τις δηλώσεις Γκρίνσπαν ενώπιον του Κογκρέσου για την αμερικανική οικονομία την Πέμπτη.

Ελαφρά υποχώρηση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, στα 118,48, ενώ κοντά στα 98 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία του έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v