Ισχυρή ανάκαμψη του δολαρίου

Έντονα ανοδικές τάσεις εμφανίζει το δολάριο έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, παρακάμπτοντας τις ανησυχίες για τρομοκρατικό χτύπημα στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά και για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Κατόρθωσε να ανακάμψει το δολάριο έναντι του ευρώ αλλά και του γεν, ”ξεχνώντας” τις ανησυχίες για νέο τρομοκρατικό χτύπημα αλλά και για πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Το δολάριο διαμορφώνεται στα 118,65 έναντι του γεν, ενώ έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στα 97,60 σεντς, κατορθώνοντας να ανακτήσει τις απώλειές του έναντι του ενιαίου νομίσματος.

Αναλυτές ωστόσο σχολιάζουν ότι είναι δύσκολο για το δολάριο να ακολουθήσει σταθερά ανοδική πορεία, καθώς η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου αποτελεί ένα είδος ”απειλής” για την αγορά.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν ότι οι επενδυτές δεν μπορούν να αγοράσουν δολάρια όταν συνεχώς γίνεται λόγος για ”πόλεμο στο Ιράκ”.

Μάλιστα, επικρατεί η αντίληψη στην αγορά ότι το δολάριο μπορεί να ενισχυθεί τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, εάν η 11η Σεπτεμβρίου περάσει χωρίς κανένα αρνητικό περιστατικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v